Ålsta folkhögskola i Sundsvall

Ålsta folkhögskola Sundsvall finns från hösten 2014 i Metropolhuset, Universitetsallén 32. Vi har utökat våra lokaler och erbjuder bra studiemiljö och intressanta utbildningar.

Förutom behörighetsgivande kurser, har vi också utbildningar som kan variera från år till år, folkhögskolan anpassar sig till behoven i samhället.

Ålsta folkhögskola Sundsvall är en dagfolkhögskola vilket innebär att du ordnar ditt boende själv.

Sundsvall

Sundsvall som studieort erbjuder en mängd aktiviteter. Här finns natur nära staden, möjlighet att se och utöva sport av olika slag, ett rikt nöjesliv och kulturevenemang med teater, konst och musik.

Sundsvalls stadskärna, med sina många kaféer, brukar kallas stenstaden eftersom den präglas av vackra stenhus i renässansstil från slutet av 1800-talet. För den shoppingintresserade finns över 200 butiker inne i centrum, dessutom finns shoppingmetropolen Birsta i stadens utkant.

Skolan ligger i Metropolhuset, i anslutning till Mittuniversitetets Campus och Västermalms gymnasium. I närområdet hittar du även Tonhallen, Sporthallen och Himlabadet.  Idrottsparken, som ligger mitt i stan, bjuder på fotboll och andra stora arrangemang. I Sundsvall finns elitlag i fotboll, ishockey och basket och dessutom simmare i världsklass. Vill du ha lite äventyrligare aktiviteter finns möjligheter till fallskärmshoppning, dykning, bergsklättring och forsränning. Sundsvall är även känt för sitt rika musikliv, rockklubben Pipeline och en mängd körer.

Kontakta oss

Ålsta folkhögskola Sundsvall

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Växel: 060-61 85 00

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-02-15 09:40