Pay it forward - en kurs i globalt miljöarbete

Världen står inför många utmaningar kring hur vi förvaltar vår natur och våra resurser, just nu och i framtiden och vi kan bli bättre på att ta hand om vår värld.

Är du intresserad av miljö och hållbarhet?

Kursen Pay it forward handlar om hur vi förhåller oss till vad vi har och hur vi skapar långsiktighet i att förvalta våra resurser.

Vi utgår från fyra av målen i agenda 2030:
    12 Hållbar konsumtion och produktion
    13 Bekämpa klimatförändringen
    15 Ekosystem och biologisk mångfald
    17 Genomförande och globalt partnerskap

Syftet med kursen är att utveckla sin kunskap och sina tankar kring ämnet, skapa tillfällen för att agera och arbeta med sitt eget och andras beteenden, att driva projekt och samverka med andra.

Kursen innehåller:

  •     Miljö, politik, samhälle - hur hänger det ihop?
  •     Kunskaper i att arbeta i projekt
  •     Natur och resurser
  •     Hållbar konsumtion
  •     Socialt entreprenörskap
  •     Ekoturism
  •     Chiles historia
  •     Studier i spanska
  •     Studieresa till Chile

I  kursen engagerar vi oss både lokalt och globalt. Vi åker på studieresa till Chile och deltar som volontärer i på gående projekt. I Chile finns utmaningar vad gäller hantering av storplantager inom skogsbruk och att skapa infrastruktur för ekoturism i urskog.
Studieresan sker under vårterminen i februari och mars. Du står själv för resekostnader, mat och uppehälle.

Du kommer driva ett eget projekt lokalt där du får utveckla dina tankar och idéer kring miljöarbete och påverkan.
Det egna projektet drivs med fördel i par eller mindre grupp. Du får löpande vägledning för att driva ditt arbete framåt. Vi främjar att arbetet knyts an till samarbete med en lokal aktör, företag eller förening.

Ansökan och antagning

SÖK HÄR

Kursen passar dig som har erfarenhet eller ett brinnande intresse i miljöfrågor och vill få möjlighet att utveckla ett projekt i ämnet. Eller så är du nyfiken på miljöarbete vill prova på vad det innebär att jobba med hållbarhetsfrågor.

Spanska är meriterande.

Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Föreläsare/samarbeten

Callans trä
Hos Callans trä gör vi studiebesök in i det svenska skogsbruket. Under en dag får vi följa skogens kretslopp från planta till slutavverkning. Vi tittar på hur en ny skog anläggs och får följa de skötselmoment som sker under ett träds omloppstid. Vi gör även ett besök i sågen för att följa virkets väg till slutprodukt.

Sedan blir det ett seminarium kring frågorna; Vad innebär skogsvård och ett hållbart skogsbruk? Vilka utmaningar finns det i framtiden? Hur påverkar ett förändrat klimat brukandet av skogen?

Callans trä är ett lokalägt familjeföretag som har funnits i 78 år. Callans arbete utgår ifrån träindustrin som viktig nyckel till att bygga upp ett biobaserat, miljövänligt och hållbart samhälle.

Efter avslutad utbildning

Kursen syftar till att öka din förståelse för globalt samarbete för att skapa en hållbar värld. Du har tillägnat dig kunskaper som gör att du själv kan gå vidare till att starta och driva egna projekt. Du knyter kontakter och skaffar dig erfarenheter som du får nytta av för att gå vidare och arbeta med liknande projekt. Du har också fått en fördjupad hållbar konsumtion, Chiles historia och spanska.

Pay it forward på sociala media

Se bilder på skolans instagram; endagpafolkis.

Fram till 2 maj befinner sig Sandra, linjeansvarig Pay it forward, på resa i Chile för att förbereda för kursen. Följ hennes filmdagbok på Ålstas YouTube-kanal.

Kursfakta

Studieort
Fränsta

Kursstart
23 augusti 2017

Längd
1 år

Ansökningstid
Senast 25 maj.
Besked om antagning kommer senast  2 juni.

Antagningsvillkor
Kunskaper i spanska är meriterande.

Materialavgift
Materialavgift 1500 kr/termin (med reservation för ändringar).
Du står själv för resekostnader, mat och uppehälle.
Undervisningen är fri.
Studiemedel söker du via CSN.

Studietakt
100 %

Boende
Internat i Fränsta.

Kontakta oss

Sandra Lundin

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Telefon: 0691-357 78

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-05-04 20:19