Friluftsliv & Företagande - Höga Kusten

Höga kustens natur och belägenhet gör området till ett hett turistmål där kultur, natur och upplevelser finns i närmast överflöd.

Den befintliga turistbranschen har ett stort behov av kompetenta guider och arbetare, men även nyföretagande inom denna näring är efterfrågat och har en stor potential för att lyckas.

Lokala upplevelser inom kultur, mat och natur är stark och växande trend inom turismen. För att möta upp dessa trender utbildar vi nu guider och entreprenörer i ett och samma paket.

Syfte
Att utveckla och finslipa deltagarnas färdigheter i vildmarken genom att färdas genom olika miljöer och årstider.

Att genom grupparbeten och guidningar öka deltagarnas färdigheter i ledarskap och situationshantering.

Att genom kulturell och historisk anknytning förmedla idéer, teorier och färdigheter inom friluftsliv och företagande baserat på upplevelseturism. Så som Själevads-andan, ekofilosofi, gruppsykologi, ledarskap, matlagning i naturen och hantverk.

Att lära känna och uppleva naturen och dess fyra årstider genom färder på 1-4 dagar.

Att återupptäcka naturens skafferi med örtvandringar och matlagningsuppgifter.

Målgrupp

  • Du som vill leda och inspirera människor till att vistas ute i naturen.
  • Du som vill skapa och jobba med produkter inspirerade av naturen.
  • Du som vill uppleva den kultur och natur som finns kring höga kusten

Utbildningens övergripande mål
Målet efter fullgjord utbildning är att ha goda kunskaper om att vistas i naturen för en säker och behaglig upplevelse, både i grupp och som enskild person. Målet är också att idéer och tankar sprungen ur och omkring den kultur som naturen erbjuder ska få utlopp för att kunna omsättas i praktiken till företagsamhet.

Under utbildningen läser du
Friluftsliv, pedagogik, marknadsföring, entreprenörskap, beteendevetenskap, ledarskap, naturgastronomi och natur/kultur/mat med lokal förankring.

Utöver det blir du utbildad i guidning, hjärt- och lungräddning med hjärtstartare samt eget företagande. Studieresor sker till olika destinationer inom Höga Kusten.

Efter utbildningen?
Efter utbildningen har du, utöver att ha skaffat eller förfinat redan befintliga färdigheter kring friluftsliv, även fått erfarenheter och kunskaper för att bli en skicklig guide. Detta tillsammans med kunskapen om hur ett företag startas, underhålls och marknadsförs ger dig goda grunder för att driva ett företag inom upplevelseturism och natur. 

Ubildningen är en ettårig yrkesutbildning

Kursfakta

Kurstid
Höstterminen 20 aug - 21 dec 2018
Vårterminen 7 jan - 14 juni 2019 

Typ
Ettårig yrkesutbildning

Studietakt
Heltid (100%)

Avgifter
All undervisning vid skolan är avgiftsfri. En obligatorisk avgift om
3 600 kr/termin som avser förbrukningsmaterial, visst studiematerial, kopior, försäkring, skolgemensamma aktiviteter, studiebesök, studieresor, litteratur och föreläsningar

CSN
Kursen är berättigad för studiemedel/lån.

Antagningskrav
Du ska ha godkänt treårigt gymnasium eller liknande utbildning

Sista ansökningsdag
15 maj 2018

Ansök
Ansök här >>

Kontakta oss

Tobias Markusson

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Kursföreståndare
Mobil: 072-218 31 02

         

Följ oss på Instagram


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-10-04 12:05