Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Utbildningsfilmer för medarbetare inom primärvården och vid asylboenden

Asylsökande barn och unga ska få stöd kring stabiliserande faktorer som sömn, mat och aktiviteter så tidigt som möjligt.

För att stödja medarbetare inom primärvården och medarbetare vid asylboenden har två utbildningsfilmer om cirka 5 minuter vardera tagits fram. Filmerna kan med fördel ses på arbetsplatsträffar (APT). 

I relaterade länkar till höger finns några frågeställningar samt informationsmaterial som kan vara till stöd för dig som chef så att du och dina medarbetare tillsammans kan komma fram till vad ni kan göra på er arbetsplats för barn och unga som är asylsökande.

Påfrestande händelser - vikten av stabiliserande insatser hos flyktingbarn (Primärvård)

 

Sömnlösa nätter - normala reaktioner på onormal livssituation eller psykisk ohälsa (asylboenden)


  

Kontakta oss

Region Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Regionens officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2018-03-01 10:05