Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Leva i Västernorrland

I Västernorrland finns orörd natur men också städer med shopping och ett rikt näringsliv. Årstiderna är tydliga med ljusa sommarnätter, gnistrande vinterkvällar och soliga vårvinterdagar.

Här har du alltid nära till berg, skogar, hav, älvar och sjöar. Här finns en unik skärgård med fridfulla fiskeläger och fina havsbad. Flera skidanläggningar, välskötta skoter- och vandringsleder och golfbanor finns nära till hands. Kulturlivet erbjuder något för alla smaker och varje sommar anordnas ett antal rikskända festivaler.

I Sundsvall kan du besöka ett internationellt kasino och norra Sveriges största handelsområde Birsta City. Två äventyrsbad finns, Paradisbadet i Örnsköldsvik och Himlabadet i Sundsvall.

I Västernorrland finns tre flygplatser och det tar ungefär 50 min att flyga till Stockholm. Vägnätet är bra och snabbtågsförbindelse finns längs norrlandskusten

Om länet

Länsstyrelsen Västernorrland

Länets kommuner

Härnösands kommun

Kramfors kommun

Sollefteå kommun

Sundsvalls kommun

Timrå kommun

Ånge kommun

Örnsköldsviks kommun

Kommunikationer

Botniabanan

Din tur

Höga Kusten Airport

Sundsvall-Timrå Airport

Örnsköldsvik Airport

Kultur och fritid

Scenkonstbolaget

Modo Hockey

Timrå IK

GIF Sundsvall

Himlabadet

Paradisbadet

Relaterad information

Kontakta oss

Region Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Regionens officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-10-27 15:42