Nyheter

För 16:året i rad planeras evenemanget ”European Week for Regions and Cities” (EWRC). Mellan den 8-11 oktober 2018 samlas både lokala och regionala aktörer från hela Europa i Bryssel för att diskutera nya idéer och samarbeten i relation till EU:s sammanhållningspolitik. Den 25 januari hölls det första förberedande pressmötet inför Europaveckan i oktober.

European Week for Regions and Cities” är ett evenemang som arrangeras varje år. Syftet med dessa dagar är att öka engagemanget för EU:s politik hos regioner och städer i EU. Under fyra dagar får aktörer från Europas regioner och städer möjlighet att träffas och utbyta idéer angående regional och urban utveckling.

Temat för årets evenemang är ”For a strong cohesion policy beyond 2020”. Eventet är ett tillfälle att diskutera utvecklingen av EU:s sammanhållningspolitik samt regioner och städers betydelse för policyns utveckling. Det finns tre områden som evenemanget kommer att fokusera på:  

  • Territoriell utveckling av regioner, städer och landsbygd
  • Framtidsutsikter för EU:s sammanhållningspolitik och EU:s budget
  • Utbildning, kultur och involvering av den yngre generationen

 Evenemanget kommer att ske i och kring konferenslokalen SQUARE i centrala Bryssel med bra förbindelser till Europakvarteren.

 Förra årets evenemang var lyckat! Över 6000 personer från 187 olika regioner deltog i de 137 workshops och händelser som arrangerades. Deltagarna kunde lyssna till 600 talare under veckans gång.

Ett deltagande på EWRC är en unik möjlighet att lyfta frågor som är viktiga på lokal och regional nivå, samt utbyta erfarenheter och nätverka. Dock finns det begränsningar för antal möjliga parter från respektive region. Om ni är intresserade av att delta, vänligen kontakta Lotta Rönström på MSEO via mail: lotta.ronstrom@rvn.se

Sista anmälningsdag är 30 mars 2018. Mer information om anmälan, evenemanget och vad de söker finns här:

/Sofia Söderin

 

  • Publicerad: {{filter.Name}}
  • Kategori: {{filter.Name}}

{{PageList.TotalItemCount}} {{LangManager.Translate("/labels/newsitem")}} {{PageList.TotalItemCount}} {{LangManager.Translate("/labels/news")}}

{{ item.Published | date:'yyyy-MM-dd' }}

{{item.PageName}}

{{item.PreviewText}}


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2016-06-09 14:45