Junckers årliga "State of the union"-tal i text

2017-09-13 11:41

Nu finns hela president Junckers "State of the union"-tal tillgängligt online. Det årliga talet lyfter unionens tillstånd och pekar på områden för förbättring.

Under sitt "State of the union"-tal lyfte Juncker fram en optimistisk syn på EU:s framtid. Som en uppföljning på den vitbok som kommissionen presenterade den första mars i år med fem alternativa vägar framåt presenterade han i talet ett sjätte förslag på hur EU:s framtid bör se ut. Han framhöll vikten av värderingar som unionen måste värna om: frihet, jämlikhet och "rule of law". Genom upprätthållandet av detta kan en mer förenad, stark och demokratisk union byggas upp, menade Juncker.

Juncker lyfte även fem förslag från dokumentet "Letter of Intent" som skickats till parlamentets president Antonio Tajani och Estlands premiärminister Jüri Ratas. Han talade om behovet av en stark handelsagenda och en stärkt och konkurrenskraftig industri, men även att Europa ska ha en ledande roll inom kampen mot klimatförändringar, samt en skyddande roll i digitaliseringens era. Slutligen belystes migration och att det fortsatt måste vara ett prioriterat område där Europa ska visa på solidaritet.

Talet finns tillgängligt här, och Junckers "Letter of Intent" kan hittas här.

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-09-13 11:41