State of the Union 2017

2017-09-12 14:56

Den 13 september håller EU-kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker, sitt årliga tal om tillståndet i unionen inför Europaparlamentet - det så kallade State of the Union-talet.

Klimat, stabilitet, tillväxt och sysselsättning, kampen mot terrorism, säkerhetsfrågor, migration? Det finns många frågor att adressera när EU-kommissionens ordförande, Jean-Claude Juncker, håller sitt årliga State of the Union-tal den 13 september kl. 9.00.

Talet kommer att handla om det förändrade politiska och ekonomiska landskapet och vad EU kan göra för att bli en säker, välmående och inkluderande union i framtiden. Avsikten är också att ta idéerna vidare från den vitbok om EU:s framtid som kommissionen presenterade i mars i år och som ligger ute på konsultation. Vitboken innehåller fem scenarier för hur unionen skulle kunna utvecklas fram till 2025 beroende på hur medlemsstaterna väljer att agera och har följts upp med fem diskussionsunderlag.

Europeiska rådet ska anta slutsatser om framtidsfrågorna i december 2017.

Följ årets State of the Union-tal direkt här.

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-09-12 14:56