Sverige: ett land att bygga koalitioner med

2017-06-07 10:59

En undersökning visar att experter och diplomater rankar Sverige som det femte bästa landet att bygga koalitioner med inom Europeiska unionen.

Det är den proeuropeiska tankesmedjan ECFR som har genomfört undersökningen där hundratals diplomater och experter från alla 28 medlemsländerna har fått besvara frågor om de olika EU-ländernas inflytande i en rad olika policyfrågor men även annat som rör unionen.

Undersökningen visar att Tyskland placerar sig i topp som det land som man helst samarbetar med, tätt följt av Frankrike. Sverige kommer på en femte plats efter Nederländerna och Italien och placerar sig därmed före Storbritannien som tidigare har varit högre upp på listan. Något som har påverkats av Brexit. 
Från ECFR:s sida säger man: ”Mindre medlemsländer som Nederländerna och Sverige visar sig ha goda kontakter och vara högt respekterade aktörer.” De länder som pekar ut Sverige som en bra samarbetspartner är Finland, Danmark, Litauen samt Lettland – vilket kan förklaras av gemensamma intressen. 


Vill du veta mer? Klicka in på följande länkar!
Rapporten från ECFR
Analys på rapporten gjord av ECFR

/Jonna Sandström 

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-06-07 10:59