På vilket sätt är webbplatsen tillgänglig?

Vi arbetar hela tiden med att göra webbplatsen så tillgänglig som möjlig för alla. Här kan du se vilka verktyg vi har, vilka inställningar du kan göra själv och hur vi arbetar med olika faktorer som påverkar tillgängligheten.

Anpassningar du kan göra

  • Anpassa visning – webbplatsen följer tekniska standarder för att du ska kunna göra personliga inställningar för hur du vill att den ska visas. Du gör det via din egen webbläsare eller hjälpmedel som du använder.
  • Färg, kontrast och typografi – färger och teckensnitt är valda utifrån krav på läsbarhet, tydlighet och kontrast.

Verktyg för tillgänglighet

Påverkar webbplatsens tillgänglighet

  • Länkar - länktexter är skrivna för att du ska förstå vad som händer om du klickar på dem. När länkar öppnas i nytt fönster visas det genom en ikon efter länken eller också i länktexten.
  • Dokument – länkar till dokument är utmärkta med filformat. Länkarna öppnas i ett nytt webbläsarfönster. Dokumenten som är publicerade på webbplatsen är i huvudsak i PDF-format.
  • Struktur och navigation – meny i vänsterkant skapar länkstigar så att du ska se var någonstans du befinner dig på webbplatsen. Till din hjälp finns också en länkad översikt. Om du inte kan använda mus kan du navigera med tabb-tangenten.
  • Teknisk standard – webbplatsen följer riktlinjerna från Web Accessibiliy Initiative (WAI) .
  • Texter – vi arbetar ständigt med att göra sidor och texter så tydliga och begripliga som möjligt.

Kontakta oss

Tipsa redaktionen!

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2015-11-23 14:19