Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
#63968

Ang Stöde hc

Min fråga är enkel, varför laga något som inte är trasigt?
Jag är född och uppvuxen i Stöde och jag har sett hur post, bank, mack, affärer och tandläkare försvunnit.
Jag har valt att bilda familj här och vill att mina två pojkar ska växa upp här. Jag vill att de ska spela fotboll i föreningen och gå i skolan här. Stöde är en underbar by med underbara människor och vi gör vad vi kan med de resurser vi får.
Detta beslut är dödsstöten för bygden. När skolan sedan tillslut läggs ner, försvinner vår by och jag får ta min familj och flytta till Sundsvall. För det är väll det som är idéen. Eller?

Jag röstade på Vänsterpartiet för att jag trodde att ni värnade de små.

Snälla, ofra inte vår vårdcentral för att rädda Matfors. Det har ni redan gjort med tandläkaren.

av Frida
Frågan ställd till

Översikt

Alla svar

#63969

Svar: Ang Stöde hc

Tack för din fråga!
Vänsterpartiet sitter inte med i den styrande majoriteten i regionen. Styr gör Socialdemokrater tillsammans med Liberaler och Moderater. Vi stödjer inte förslaget om neddragningarna i Stöde, Liden, Nacksta med flera som vi fått ta del av. Än så länge är detta ett tjänstemannaförslag som kommer att komma till hälso och sjukvårdsnämnden om två veckor. Vi kommer att vara emot dessa förslag till neddragningar. Än så länge har vi inte fått några konkreta förslag till beslut och har haft lite svårt att reagera i media innan vi sett dessa, men kommer att tydliggöra vår ståndpunkt utåt så snart som möjligt. Vi håller verkligen med om att detta vore ett dråpslag och det rimmar verkligen illa med att majoriteten också pratar om att man vill satsa på primärvården, detta går helt emot detta.

Med vänlig hälsning Isabell

Frågan besvarad av