Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
#67301

Hälsocentraler

Läste i tidningen att ett förslag finns på att Junsele hälsocentral skall blu filial till Ramsele? Det senaste jag sett vsr att både Junsele och Ramsele skulle bli filialer till Sollefteå hälsocentral,vad gäller. Varför ska Junsele ligga under Ramsele ? Nu kan man ju förvänta sig att alla Junselebor som listat sig i Backe kommer tillbaka till Junsele, eftersom det är stor personalbrist i Backe och man inte kan ta emot alla. Dessutom finns det även tankar om att göra Backe till filial under Strömsund.

av Kerstin Nilsson
Frågan ställd till

Översikt

Alla svar

#67302

Svar: Hälsocentraler

Hej Kerstin!
Här kommer svar på din fråga.
Inga större förändringar för hälsocentralerna Junsele och Ramsele
I området Ådalen kommer Hälsocentralerna Junsele och Ramsele tillsammans bli en enhet med Junsele som filial.
Distriktssköterskemottagning i Näsåker föreslås övergå till att bli ett hälsorum i andra lokaler. Hälsorum finns redan idag i Jämtland och Västerbotten där bland annat viss provtagning och videomöten med vårdgivare kan genomföras.
- Idag har Hälsocentralen Ramsele öppet fem dagar i veckan och där blir det ingen skillnad. Även hälsocentralen Junsele har öppet fem dagar i veckan, men där finns inte läkare och distriktssköterska på plats alla dagar. Det blir därför en namnändring till Hälsocentralen Ramsele/Junsele med Ramsele som bas och Junsele som filial. Det innebär i praktiken inga förändringar mot den verksamhet som bedrivs i nuläget säger Helena Rödén, Verksamhetschef.

Frågan besvarad av