Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
#71060

Ersättning vid sjukresa

Varför använder sig Region Västernorrland av värdeavi som ersättning för de utlägg man haft för sjukresa? En sjukresa är för det mesta kopplat till sjukdom eller skada, vilket betyder att man inte alltid har så lätt för att ta sig till en bank för att kunna lösa in värdeavin. Sjukresor är också något som brukar bli lite vanligare när man blir äldre och när man blir äldre så blir man ofta (fattig)pensionär och då kanske man inte är villig att avstå 49 kronor, vilket är kostnaden för att lösa in värdeavin i butik. Jag blir pensionär i årsskiftet, både jag och min hustru arbetar för närvarande hemifrån på grund av att jag har flera riskfaktorer beträffande Covid19, vi internethandlar och håller oss undan på alla sätt och vis, men ansvariga för vården tycker att vi ska besöka banken för 222 kronor.

av Benny Skoglund
Frågan ställd till

Översikt

Alla svar

#71061

Svar: Ersättning vid sjukresa

Hej Benny, och tack för att du hör av dig.
Jag har ställt dina frågor till vår sjukreseenhet som berättar att om en patient hör av sig och meddelar sitt bankkonto så sätter de in pengarna direkt, utan någon extra kostnad. Samma gäller om man returnerar sin avi till sjukresor med uppgift om sitt bankkonto. Det är endast ett fåtal som inte redan meddelat kontonummer så detta är en service de erbjuder kostnadsfritt.
Men det är som du säger att hanteringen idag kan kräva lite extra mycket av alla inblandade. Jag utgår från att det i grunden handlar om att ha ordning och reda och följa de redovisningsrutiner organisationen har.
Jag kommer väcka frågan för att se om Region Västernorrland kanske behöver förbättra sin information och kanske erbjuda fler varianter, som Swish eller webb-ansökningar, för att lösa detta mer smidigt.
Med vänlig hälsning,
Elina Backlund Arab

Frågan besvarad av