Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 
#71081

Ökningen av fall COVID 19

Hej!

Hur kommer det sig att i andra jämförbara län i Sverige minskar antalet bekräftade fall medan vi i Västernorrland fortsatt ligger på höga nivåer. Den senaste veckan ligger vi lika med Jönköping och nästan lika många fall som Skåne! Och detta utan en minsta notis i lokalmedia?! Åtminstone Allehanda TÅ rapporterar hellre om stulna verktyg och vilka restauranger och campingar som går för högtryck än om att vi har en långt mer pågående smittspridning sett till befolkningsmängd än större delen av resten av Sverige. Tänkte nu kanske att ni politiker har någon plan för bättre kommunikation med befolkningen då jag i det dagliga hör människor säga att det nu har lugnat ner sig etcetera. Men detta stämmer ju inte hos oss?

av Joachim Westin
Frågan ställd till

Översikt

Alla svar

#71082

Svar: Ökningen av fall COVID 19

Hej Joachim!
Tack för att du hör av dig.
Du har helt rätt i att vi inte får slappna av och att det inte är över än och när jag tittar på den samlade kommunikationen från Region Västernorrland så trycker vi hela tiden på detta.
Samtidigt konstaterar vi att belastningen på hälso- och sjukvården, både när det gäller sjukhusvårdade totalt och intensivvårdade för covid 19, stadigt sjunker - vilket är oerhört viktigt.
Vi i den politiska ledningen står i kontinuerlig kontakt med förvaltningsledningen för att följa utvecklingen och vi har beredskap för att fatta politiska beslut om det behövs.
Med vänlig hälsning,
Glenn Nordlund

Frågan besvarad av