Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
 

Medborgarpanelen

Medborgarpanelen är ett rådgivande forum. Genom att vara med i Regionens medborgarpanel kan du som bor i Västernorrland vara med och berätta vad du tycker i vissa frågor.

Ditt svar blir sedan en del i politikernas och tjänstemännens beslutsunderlag. Dina synpunkter är värdefulla för att forma framtidens Region Västernorrland.

Vem får vara med?

För att delta i medborgarpanelen ska du vara 15 år eller äldre, ha en e-postadress och bo i Västernorrland. Du kan gå med när som helst under året.

Vill du vara med?

Klicka på länken för anmälan i kolumnen till höger. Skriv ditt namn, din ålder och din e-postadress i formuläret för att anmäla dig.

Hur går det till?

När du anmält dig finns din e-postadress med i vårt register för medborgarpanelen. Din e-postadress kommer inte att användas i något annat syfte och det går inte att spåra vad du som enskild person svarat.

När det är dags för en medborgarundersökning mejlar vi dig en länk med ett antal frågor. Du har då två veckor på dig att svara. När svarstiden gått ut sammanställs resultaten i en rapport som berörda tjänstemän och politiker får ta del av. Rapporten publiceras också här webben.

Resultaten från våra genomförda undersökningar hittar du i menyn till vänster.

Även om du inte kan delta vid en undersökning får du en ny förfrågan vid nästa omgång. Det bästa är om du svarar varje gång. Regionen genomför ett par medborgarundersökningar per år.

Avanmälan

Du väljer själv hur länge du vill vara med. Lika lätt som det är att gå med i medborgarpanelen, lika lätt är det att gå ur. Om du hinner få en fråga innan vi hunnit avregistrera din e-postadress kan du avstå från att svara. Du avanmäler dig i kolumnen till höger.