Ålstas skolbyggnad i Fränsta

Årets konstnär för AIRY utsedd

2021-06-03 09:26

Nu är det klart vilken konstnär som i år får komma till Ålsta genom residensprogrammet AIRY – Artist in Residence Västernorrland. Vi säger grattis till Jenny Käll!

Region Västernorrland har residensprogrammet AIRY för konstnärer och författare som vill komma till Västernorrland. Varje år bjuds en keramikartist, en ljudkonstnär och en författare in för att bo i två inspirerande landsbygdsområden i Region Västernorrland. Konstnärerna erbjuds möjlighet till residens på Ålsta folkhögskola och Hola folkhögskola.

Nu har årets konstnärer valt ut till programmet och för Ålstas del blir det Jenny Käll som får möjlighet att arbeta i vår keramikverkstad i Fränsta.

Så här löd motiveringen: 

"Jenny Käll arbetar med rumsliga gestaltningar där olika material får mötas och skapa en känsla av flyktighet, likväl som starka förbindelser och balans. Med ett poetiskt språk uppstår mellanrum där utrymme ges för tillfälligheter, associativa processer och genomarbetade konstruktioner. Det blir intressant att se hur hennes arbetssätt påverkas med tillgången till Ålsta folkhögskolas keramikverkstad."

Urvalsgruppen bestod av Emil Österholm, keramiker, Ida Rödén, konstnär, och Jenny Lundgren konstnär.

Här kan du läsa mer om residensprogrammet AIRY