Hur vi arbetar för en trygg hösttermin

2020-08-11 15:24

Höstterminen närmar sig med stormsteg och efter en vår med distansstudier ser vi fram emot en termin med studier på plats på våra skolor.

Hur vi arbetar för att minska smittspridningen

Även om höstterminens studier planeras att bedrivas fysiskt på plats på våra två skolor så kommer inte allt vara precis som vanligt på grund av den rådande coronapandemin. Vi har inför terminsstart arbetat med att göra förändringar i våra lokaler för att de ska vara trygga för såväl deltagare, personal och eventuella gäster ur smittspridningssynpunkt, bland annat har vi:

• Tagit fram ett informationsmaterial som hängts upp i våra lokaler som påminner dig om hur du kan ta ansvar för att minska smittspridningen.
  • Möblerat glesare i såväl klassrum som restaurang.
  • Ändrat våra rutiner för att minska antalet människor i rörelser på exempelvis raster eller vid lunchtid.
  • Möjliggjort för handtvätt och användning av handsprit på flera platser i våra lokaler.

Att alla tar ansvar gör stor skillnad

Det är allas ansvar att hindra spridning av coronaviruset/COVID-19. När du vistas i och i närheten av våra lokaler förväntas du hålla avstånd till andra, såväl inomhus som utomhus. Du kan skydda dig själv och andra bland annat genom att:

• Stanna hemma om du har sjuk eller känner symtom.
  • Tvätta händerna ofta och i minst 30 sekunder.
  • Hosta och nys i ditt armveck.
  • Håll avstånd till personer i din omgivning.
  • Begränsa fysisk kontakt som handskakningar och kramar.