Inspirationsdag 25 mars

2020-01-07 13:31

Den 25 mars anordnar vi på Ålsta folkhögskola en inspirationsdag tillsammans med Hans Abrahamsson!

Inspirationsdag Sundsvall

Denna föreläsning vänder sig till alla folkbildare i Västernorrland och belyser folkbildningens viktiga roll i den pågående samhällsomdaningen.

Folkbildningens insatser för demokratiarbetet spelade redan under andra världskriget stor roll för vilket land Sverige var till skillnad från många andra europeiska länder. Vi befinner oss just nu i en utveckling där det lokala allt mer flätas samman med det globala. Det handlar om såväl globalisering, migration som urbanisering. Världen kommer in med nya värderingar och intressen som påverkar nationalstaten, staden och människorna.

Vilka drivkrafter och orsaker finns bakom den pågående samhällsförändringen? Hur kan Agenda 2030 och FN:s globala mål användas för en hållbar utveckling på den lokala nivån? Vilken roll spelar medborgardialogen i att värna demokrati och skapa ökade förutsättningar för social hållbarhet?

Tillsammans med Hans Abrahamsson gör vi en djupdykning i de nya utmaningarna, vikten av delaktighet och medskapande samt konsten att värna demokrati och social hållbarhet genom att göra synvändor.

  • Datum: 25 mars 2020
  • Plats: Quality Hotel, Esplanaden 29 852 36 Sundsvall
  • Tid: 09:00-15:30

Läs mer om Inspirationsdagen här

Pris och anmälan

Kostnaden för inspirationsdagen är 595kr (exkl. moms) per person. I priset ingår föreläsning, lunch och fika. Sista anmälningsdag är den 25 februari 2020.

Anmäl er här (anmälan öppnas i nytt fönster)