Konstutställning digitalt och på Sundsvalls Museum

2020-04-28 11:50

Förberedelserna är i full gång inför Konstlinjens slututställning på Sundsvalls Museum som pågår under perioden 4 maj till 7 juni. Utställningen kommer även kunna ses digitalt på våra sociala medier.

Digital lösning förutom den fysiska utställningen

En deltagare belyste dock problematiken med social distansering väldigt bra: "Hur gör vi med utställningen när man inte bör uppmuntra till utgång men ändå vill dela med sig av konst?"

Som en lösning på problemet kommer vi därför erbjuda er möjligheten att se utställningen digitalt på vår Facebook och Instagram under perioden 4 maj – 7 juni 2020! Under samma period går det självklart bra att även se den live på Sundsvalls Museum.

Utställningen en del av Elev20

Elev 20 är en utställning som är skapad av elever från Ålsta folkhögskola, Bredsands skola och Sundsvalls Kulturskola.

Konceptet med en utställning av elever har genomförts på Sundsvalls museum under många år, under olika namn och i samarbete med olika skolor. Tanken är att de unga konstnärerna ska få plats och synlighet på Sundsvalls museum. Genom det vill man uppmuntra dem att fortsätta sitt konstnärskap och visa på olika möjligheter för det.