Tips till dig som pluggar på distans

2020-03-23 07:00

Eftersom all undervisning sker på distans tills vidare, frågade vi våra duktiga pedagoger om deras bästa tips för att plugga hemma!

Rutiner

Sätt upp fasta tider för när du ska plugga och när du ska ha rast. Det låter väldigt tråkigt men det är effektivt och bra för studierna.

Struktur

Struktur är A och O när studierna sker på distans. Följ riktlinjerna som dina lärare sätter upp men glöm inte bort att själv sätta upp egna mål för dagen. Testa att sätta en fiktiv deadline någon dag tidigare än när uppgiften ska lämnas in, på så sätt ser du till att få extra tid att kolla igenom ditt arbete innan du lämnar in det.

Sök hjälp och stöd

Det kan kännas ensamt med distansstudier men vi finns alltid ett telefonsamtal eller mail bort. När du inte vet vad du ska göra eller om du inte förstår uppgiften, kontakta din mentor eller pedagog. Vi är lika tillgängliga även fast dina studier sker på distans.

Samarbeta med dina klasskamrater

Ta kontakt med dina klasskamrater, ni kanske kan starta en egen gruppkonversation på Facebook Messenger där ni tar hjälp av varandra?

Hitta ett bra ställe att plugga på

Lär känna igen bra pluggställen, det är lätt att fastna i en dålig position i soffan, passar det dig bäst att sitta vid köksbordet? Eller kanske på balkongen i den friska luften?

Friskvård

Glöm inte bort att röra på dig! Du rör dig naturligt när du tar dig till och från skolan och på skolans friskvårdstid, så se till att försöka röra på dig varje dag även nu när dina studier sker på distans.

Repetera

Om du inte orkar sätta igång med något nytt, gå igenom vad du gjorde igår först för att få upp ångan lite. Repetition är alltid bra.

Bra länkar att kolla in!

Arbeta effektivare med Pomodorometoden

https://svenskanomader.se/arbetsliv/arbeta-effektivare-med-pomodorotekniken/

Kolla in UR Skolas utbud av informationsfilmer och serier i olika ämnen och nivåer

https://urplay.se/tema/skolahemma

Titta på filmade genomgångar av matematik

https://www.matteboken.se/

https://www.dalles-matte.se/

https://www.youtube.com/user/MikaelBondestam

https://nomp.se/