Ansökan och antagning

Du söker till alla våra kurser via SchoolSoft. Tänk på att det är olika antagningskrav för våra kurser och att sista ansökningsdag skiljer sig åt, all information finns på respektive kurssida.

Så här ansöker du till en kurs

  • Gå in på kurssidan för den kurs som du vill söka till,
  • Klicka på länken ANSÖK HÄR,
  • Skapa ett konto i Schoolsoft eller logga in om du redan har ett konto,
  • Välj skola, år och termin som du vill ansökan,
  • Klicka på ny ansökan och fyll i formuläret på Schoolsoft.

Till din ansökan vill vi att du bifogar personligt brev, tidigare betyg (gäller endast Allmän kurs) och personbevis. Ha dessa filer förberedda. Personbevis beställer du från Skatteverket.

Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Antagning

När ansökningsperioden för kursen är stängd går skolan igenom ansökningarna. Om du blir antagen till kursen som du sökt kommer vi att kontakta dig för mer information om kursstart, hålltider och så vidare. För särskilda kurser med antagningsprov kontaktar skolan de deltagare som väljs ut att genomföra antagningsprovet. När antagningsproven är gjorda kommer de deltagare som antagits till den särskilda kursen att kontaktas med mer information om kursstart, hålltider och så vidare.

Särskilda antagningsrutiner för särskilda kurser

För våra särskilda kurser inom exempelvis musik eller konst kommer du också behöva göra ett antagningsprov, intervju eller lämna in arbetsprover, mer information om detta hittar du under respektive kurshemsida.

Kursutbud

Du hittar hela vårt kursutbud här