Boende på internat

De flesta som studerar på Ålsta folkhögskola i Fränsta bor också på skolans internat. Det är trivsamt och man blir som en familj av att dela boende med andra deltagare.

Rummen

På Västgård och Nygård bor du i korridor med gemensam dusch och toalett. Alla korridorerna har gemensamt kök och allrum. Köket är fullt utrustat, även med frys. I allrummet finns TV och överallt finns möjlighet att koppla upp sig till internet.

De boende sköter gemensamt städning av kök och allrum. Övriga gemensamma utrymmen städar skolans städpersonal. Rummet man bor i städar man naturligtvis själv. Tvättstugor med tvättmaskin och torktumlare/torkskåp finns i anslutning till boendet.

Rummens storlek är ca 12 kvm.

Alkohol-, djur- och rökfritt boende

Att ha husdjur på skolans internat är inte tillåtet, men har du djur kan du själv hyra lägenhet i Fränsta. Ibland får skolan tips om lediga boenden ute i samhället, fråga på expeditionen om du är intresserad.

Skolan har en alkohol- och drogpolicy som innebär att skolans alla gemensamma utrymmen (utom restaurangen) är alkohol- och drogfria, det omfattar även boendet.

Hyran

Hyran för boende på internatet är 4750 kr/månad. I hyran på internatet ingår frukost och lunch, internet, el samt tillgång till skolan dygnet runt. Rummen är fullt möblerade och pentry med köksutrustning finns i anslutning till alla rum. Städning av hygienutrymmen samt toalettpapper ingår. Skolan erbjuder endast vegetariskt alternativ till den ordinarie kosten som serveras och som kan innehålla animaliskt protein. Har du allergier eller behov av specialkost behöver du visa upp ett giltigt läkarintyg i samband med att du meddelar oss detta.

På helgerna är restaurangen stängd, men de studerande brukar ändå laga mat på sina boenden och äta tillsammans. Tjusningen med att bo på folkhögskola är att man alltid har någon att umgås med.

När du hyr hos oss skriver vi ett hyreskontrakt som omfattar läsårstiden. Hyran betalas med faktura.

Försäkra ditt boende

Som studerande på Ålsta folkhögskola har du olycksfallsförsäkring genom Region Västernorrland. Den omfattar inte personliga tillhörigheter, vi rekommenderar att du har en egen hemförsäkring.