Musikerlinjen

Vill du spela i band och utveckla din scenvana? Vill du utveckla din sångteknik på och utanför scenen?

Musikerlinjen är till för dig som vill utveckla dig som musiker, förbereda för högre studier och lära dig vägen fram i musikbranchen. Vi sätter teknik och musikalitet för röst och instrument i centrum. Hos oss blir du en trygg musiker såväl på livescenen som i studiosammanhang. Vi satsar på dina målsättningar!

Två valbara profiler

Vi erbjuder två olika profiler på Musikerlinjen: Instrument och Ensemble samt Sång och Scen.

Instrument och Ensemble

Instrument och Ensemble är till för dig som vill bredda dig musikaliskt och bli riktigt bra på att sjunga eller spela ditt instrument i live- eller studiosammanhang.

Läs mer om profilen Instrument och Ensemble

Sång och Scen

Detta är profilen för sångare som vill utveckla sin teknik på och utanför scenen. Vi jobbar i huvudsak med pop, rock och soul, men erbjuder även möjlighet att prova på musikal och singer-songwriter. 

Läs mer om profilen Sång och Scen

Individuell anpassning 

Musikerlinjen har utöver den grundläggande undervisningen ett brett utbud av anpassade kurser. Dessa är till för att du ska kunna skräddarsy din tid individuellt.

Exempel på anpassade kurser: 

  • Biinstrument 
  • Vokalensemble 
  • Improvisation 
  • Ljudteknik 
  • Musikproduktion 
  • Sceniskt uttryck 
  • Dans 
  • Musiklära för högre studier

Kursstart och antagningskrav

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Musikerlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Musikerlinjen. Antagning sker via antagningsprov.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens musikaliska och artistiska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som musiker och artist. 

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida

Ansökan  

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)

Antagningsprov

Mer information om antagningsproven kommer inom kort.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail daniel.gafforelli@alsta.nu