Vi som arbetar på Musikerlinjen

Nedan kan du läsa mer om oss som arbetar på Musikerlinjen och vilket ämne vi undervisar i.

Daniel Gafforelli -  Piano, synth & Gehör/Musiklära/Ljudteknik

Utbildad vid Musikhögskolan i Örebro. Daniel är, förutom en erfaren pedagog, Musikerlinjens kursansvarige och ljudtekniker. I musicerandet ligger hans fokus på att skapa helhetsbilder och spelglädje. Daniel lyssnar in din musikalitet och höjer ribban stegvis under utvecklingen. Stor vikt läggs vid att jobba utifrån dina egna förutsättningar för att bemästra teknik, rytm/time och harmonik.
 

Emma-Lena Gafforelli - Sång, kör

Utbildad vid Musikhögskolan i Örebro. Samt certifierad CVT-pedagog vid och Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Emma-Lena har lång erfarenhet av sång och kör. I sitt nära samarbete med dig som deltagare och genom ett modernt tekniktänk hittar ni tillsammans vägar för att lyfta sången på ett stilfullt sätt. Som sångelev hos Emma-Lena får du möjligheten att förbättra din röstteknik och samtidigt växa som människa. Hon jobbar mycket med att få fram det unika i varje röst och få dig som elev att tro på dig själv.

Christer Sjöström - Trumset, slagverk & rytmik, ensemble, improvisation

Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och den mest erfarne musikern av lärarna på Musikerlinjen. Christer har spelat bakom de flesta av våra svenska artister och tillsammans med flertalet musiker och arrangörer. Bland annat 15 säsonger i Så ska det låta, kapellmästare under flertal år för Tommy Körberg samt ingått i flera grupper/storband såsom Göteborgsbaserade Hawk on flight m.m. Han är alltså en musiker med stor genrebredd och med gedigen erfarenhet från musikbranschen. I undervisningen jobbar Christer mycket med polyrytmiska grunder, balans, tajming och koordination. Notlära och melodiskt tänkande ses också som viktiga moment. Allt eftersom sätts dessa moment ihop i musikaliska sammanhang utifrån dig som elev eller utifrån ett projekts karaktär. Lägger också stor vikt vid ensemble-lektioner på förmågan att kunna spela med stora öron, lyssna på helheten, spela till klick och bakgrunder samt bli trygg med kompskisser.
 

Helén Sundberg - Sceniskt uttryck, sång, dans, drama

Är utbildad musikalartist vid Performing Arts School i Göteborg och utbildad Folkhögskolelärare vid Lindköpings Universitet. Har spelat barnteater på Kneippbyn på Gotland. Byggde upp och drev Artistlinjen på Ålsta under 11 år. Har producerat och medverkat i den årliga föreställningen musikaldrömmar under flertalet år. 

I undervisningen brinner Helén för det sceniska uttrycket. Att i både ljud och visuellt uttryck kunna förmedla känsla och sammanhang. Hon jobbar gärna med lek och fiktiva situationer för att nå fram till den kärna ett nummer behöver. Viktiga tankar är att utifrån en trygg miljö och grupp våga ta steg som utvecklar personen. Helén lägger stor vikt vid att kunna använda hela kroppen som verktyg för att inta scenen. Att kunna kontrollera sitt framträdande och kombinera sång med förutbestämda rörelsemönster och koreografier.