Band - distans

Denna kurs riktar sig till band och grupper som vill utveckla ert sound och sväng inom just er repertoar och genre.

Om kursen

Kursen har träffar på skolan i Fränsta två vardagar var femte vecka och uppgifter att jobba med hemma mellan träffarna. Denna distanskurs lämpar sig för den som har svårt att vara ifrån hem och familj under längre perioder eller som vill fortsätta att arbeta parallellt. Under kursens gång kommer vi att gå igenom såväl arrangering/musiklära, ensemblespel, scennärvaro, mellansnack, spela till klick, branschkunskap och marknadsföring där vi också spelar in en live-video med er grupp.

Målet med denna kurs är att hjälpa er som musiker och grupp att finslipa er repertoar. De musikaliska moment som vi kommer att fokusera på är bland annat:

  • Time
  • Sväng
  • Attityd
  • Periodkänsla
  • Stilkänsla
  • Melodiskt och harmoniskt tänkande (d.v.s låten i första hand)       

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kursstart och antagningskrav

Antagning sker i december för kursstart i januari. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att läsa kursen. Antagning sker via inspelat videoklipp där man kan se ert band spela live. Lämna in ert videoklipp eller länk till videoklipp i samband med er ansökan till kursen.

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 750kr för hela terminen. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.

Ansökan  

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)

Boende 

Om plats finns kan du hyra rum på skolan för de dagar då du har undervisning där.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail christer.sjostrom@alsta.nu eller jens.westin@alsta.nu