Vi som arbetar på Konstlinjen

Nedan kan du läsa mer om oss som arbetar på Konstlinjen och vilket ämne vi undervisar i.

Emil Österholm - Kursföreståndare & Keramik

Jag heter Emil Österholm och jag älskar lera i alla dess former! Lös, slapp, drejad, ringlad men helst bränd. Född och uppväxt i Kovland där jag tidigt fick välja mellan ishockeyn eller keramiken. Det valet var enkelt och nu har jag 3 egna ugnar, 200 olika glasyrsorter och över 10 idéer kring hur man kan bränna lera med begagnad frityrolja från snabbmatsvärlden!

Tomas Håkki - Kursföreståndare & Textil

Någon form av konstnär. Gillar att folk gör saker. Gillar att få folk att trivas. Är överdrivet glad i musik. Ogillar orättvisor, trångsynthet och att folk inte gör saker. Har läst massa år med konst på Ålsta och Kunstakademiet i Trondheim. Jobbar mycket med frågor runt urbanisering och status. Driver t-shirt projektet Håkki.

Jenny Arrefjäll - Textil -  Sömnad & Mönsterkonstruktion

Textilälskande syfröken utbildad inom Beklädnadsteknik, Damskrädderi, Tillskärning, Konst och till Textillärare. Var länge linjeansvarig för mode & designlinjen på Ålsta innan den lades på paus. Är galen i färg och gotländskt te. Har ca 17 olika symaskiner och samlar på tyg & fingerborgar. Inspireras av bra musik, bra människor och älskar en riktigt bra svärdfight.

Sara Linderoth - Foto

Sara Linderoth är fotograf och konstnär utbildad på Konstfack och Rhode Island School of Design. Har bland annat jobbat som bildjournalist och med kommersiella uppdrag. Hon är en hejare på glidtacklingar i blött gräs och går gärna på folkpark för att snurra sina lurviga. I sitt konstnärskap intresserar hon sig för fotografiets lättillgänglighet och möjlighet att beskriva verkligheten. Hon undersöker gärna frågor som rör representation och identitet. Född och numera bosatt i Uppsala, fuskar emellanåt som Fränstabo.

Fredrik Oskarsson - Film

Fredrik Oskarsson, född och uppvuxen i Dorotea, Västerbottens inland. Har producerat ett flertal dokumentärfilmer och varit involverade både som manusutvecklare, fotograf, redigerare och producent i andras produktioner som visats på festivaler och TV runt om i världen. Han jobbar ofta utifrån ett periferiperspektiv med historier som många gånger är unika i den flod av berättelser som vanligen tar plats på TV och filmfestivaler. Har beskrivits som "Dokumentärfilmens svar på dansband", "subtil filmaktivist" och även blivit nominerat till priset "Årets Villfarelse". 

Ulla-Carin Winter - Grafik

Ulla-Carin Winter, verksam som konstnär i Sundsvall. Arbetar nästan uteslutande med konstgrafiska tekniker som etsning fotogravyr, träsnitt och linoleum. Medlem i Grafiska Sällskapet och svenska sektionen av Xylon.

”Jag tycker om hantverket och det fina med att bilden kan tryckas i flera exemplar till flera betraktare. Bladen blir inte helt lika, men med samma uttryck intryckt.”

Niklas Seglevi – Måleri & Installation

I många år fanns det bara mat & musik i Niklas liv, sedan kom konsten och då passade allt in: rytmen, nyanserna, smakerna, tempot och of course färgerna. Köket, replokalen och ateljén. Gått på, Kunstakademiet i Trondheim och tog en master på Mejan konsthögskolan i Stockholm. Flera av hans offentliga verk korsar måleri och installation, och ibland finns både mat och musik som reflektioner i en helhetsupplevelse. Att våga ha kul och testa sig fram tills något sitter på rätt plats är viktigt. Mod & Färg.

Åsa Ljung - Måleri

Jag är utbildad på Nordiska Konstskolan i Kokkola, Finland och vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Har genom min utbildningstid och åren som konstnär träffat massor med konstnärer som inspirerat mig. Annars är det färg, ljus, att kladda med färg och livet självt som inspirerar. Även musik och konsthistorien är källor som jag öser ur i mitt skapande. Måleri är livgivande, lustfyllt och närvarande. Ett favoritcitat är Cory Taylor i Slipknot som sjunger: "All I've got, all I've got is insane".