Musikal - distans

Denna kurs riktar sig till dig som vill fördjupa eller uppdatera dina kunskaper i musikal, sångtolkningar, jazzdans och monologer.

Denna distanskurs lämpar sig för den som har svårt att vara ifrån hem och familj under längre perioder eller som vill fortsätta att arbeta parallellt. Kursen riktar sig till dig som vill fördjupa eller uppdatera dina kunskaper i musikal, sångtolkningar, jazzdans och monologer. Den är lämplig för den som vill förbereda sig inför audition för högre studier inom musikal, men också för den som bara vill utvecklas för sin egen skull.

Om kursen

Kursen innehåller fyra tillfällen med tre dagars intensivt arbete på skolan i Fränsta och däremellan eget arbete på hemmaplan. Undervisningen kommer att ske i grupp. Gruppundervisning och Masterclass i musikal, dans och teater varvas. Mellan träffarna repar man in nytt material och jobbar med vissa uppgifter. Det primära målet med kursen är att uppdatera tidigare kunskaper och ge möjlighet till förberedelse för audition till högre studier.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kursstart och antagningskrav

Antagning sker i december för kursstart i januari. För att gå kursen behöver du tidigare ha gått Artistlinjen, eller motsvarande musikalutbildning på folkhögskola eller gymnasium. Alternativt behöver du ha motsvarande kunskaper genom 2 terminer jazzdans, 2 terminer körsång och två terminer teater.

Kurstillfällen och tider

  • 10-12 januari
  • 13-15 mars
  • 8-10 maj
  • 12-14 juni

Kursen startar på fredagen vid kl. 12:30 och avslutas söndag kl. 14:30.

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 300kr för hela terminen. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.

Ansökan  

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)

Boende 

Om plats finns kan du hyra rum på skolan för de dagar då du har undervisning där.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail helen.sundberg@alsta.nu