Musikpedagoglinjen

Musikpedagoglinjen vänder sig till dig som vill jobba pedagogiskt med musik samtidigt som du ges möjlighet att utveckla din musikalitet och ditt ledarskap. Utbildningen är yrkesinriktad och du har en viktig roll i din egen utveckling.

Vill du jobba med pedagogik och musik?

På Musikpedagoglinjen får du får lära dig att använda musiken ur ett socialt perspektiv samtidigt som du arbetar med att utveckla din musikalitet och ditt ledarskap. Som musikpedagog kan du arbeta inom många olika områden, bland annat: skola, studieförbund, äldrevård, handikappomsorg, kulturskolor, fritidsgård, frilans, fortbildningar och så vidare.

Vi ägnar också mycket tid åt att förankra kunskaperna, genom att jobba praktiskt med olika projekt under studietiden och du som deltagare har även praktik 1 dag i veckan under hela din studietid.

Vid godkänd avslutad utbildning får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Du förväntas vid avslutad utbildning ha fått stor erfarenhet av att möta människor i grupp samtidigt som du har utvecklats som ledare, musiker och människa. Du kommer ha möjlighet att arbeta som musikpedagog inom diverse områden och du kommer vara väldigt bra rustad för vidare studier.

Kursstart och antagningskrav

Kursstart sker på höstterminen. Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå eller arbetslivserfarenhet i minst tre år för att kunna söka till Musikpedagoglinjen. Antagning sker via antagningsprov.

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida

Ansökan  

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansökan för 2020 är nu stängd.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail fredrik.torngren@alsta.nu