Artistlinjen

Du som läser på Artistlinjen får påbörja arbetet mot ett yrke som showartist.

Scenvana och personlig utveckling

Du får scenvana, personlig utveckling och möjlighet att utmana dina gränser på och utanför scenen. Du får också vara delaktig i olika skapandeprocesser inför en färdig föreställning. Du får insikt i skillnaderna mellan krogshow och scenshow och inblick i arbetet med både solistframträdanden, bakgrundskör och showensemble. 

Schemalagd undervisning i stor variation varvas med repetitioner inför olika framträdanden och projekt. Vi jobbar med känsla, tolkning och framträdande. Du får möjlighet att använda din kreativitet, förverkliga idéer och utmana dig själv i en trygg miljö.  

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Artistlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Artistlinjen. Antagning sker via antagningsprov.  

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens sceniska- och musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet på scenen.   

Kostnad och CSN  

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.   

Ansökan    

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!  

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)  

Antagningsprov  

När du lämnat in ansökan via hemsidan kommer du att bli kallad till en av sökdagarna på skolan i Fränsta. Om du inte har möjlighet att komma på någon av våra sökdagar så kontaktar du oss för att hitta ett annat datum eller för instruktioner för att skicka in digitalt material.

Datum för sökdagar

28 och 29 april

Om sökdagen

Sökdagen innehåller ett danspass och ett sångpass i grupp, individuell sång och individuell intervju. Du förbereder en valfri sång att framföra till en musikbakgrund som du själv väljer ut och tar med. Förjupad information kommer med kallelsen som du får efter att du lämnat in din ansökan.

Vill du veta mer?  

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail helen.sundberg@alsta.nu