Artistlinjen

Du som läser på Artistlinjen får påbörja arbetet mot ett yrke som showartist, med sång och dans i fokus.

Scenvana och personlig utveckling

Du får scenvana, personlig utveckling och möjlighet att utmana dina gränser på och utanför scenen. Du får också vara delaktig i olika skapandeprocesser inför en färdig föreställning. Du får insikt i skillnaderna mellan krogshow och scenshow och inblick i arbetet med både solistframträdanden, bakgrundskör och showensemble. 

Schemalagd undervisning i stor variation varvas med repetitioner inför olika framträdanden och projekt. Vi jobbar med känsla, tolkning och framträdande. Du får möjlighet att använda din kreativitet, förverkliga idéer och utmana dig själv i en trygg miljö.  

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Vårt primära mål är den individuella deltagarens sceniska och musikaliska utveckling. Du som avslutar kursen kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet på scenen.   

Kursstart och antagningskrav  

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att studera vid Artistlinjen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev om varför du vill studera på Artistlinjen. Antagning sker via antagningsprov.  

Kostnad och CSN  

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.   

Ansökan    

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!  

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)  

Antagningsprov  

Mer information kommer publiceras inom kort.

Vill du veta mer?  

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail helen.sundberg@alsta.nu