Låtskrivning och inspelning - distans

Denna kurs riktar sig till dig som vill ta klivet mot att skapa egen musik och klara av inspelning med den teknik vi har tillgång till i våra datorer och telefoner.

Om kursen

Kursen har träffar på skolan i Fränsta två vardagar var femte vecka och uppgifter att jobba med hemma mellan träffarna. Denna distanskurs lämpar sig för den som har svårt att vara ifrån hem och familj under längre perioder eller som vill fortsätta att arbeta parallellt.

Under kursens gång får du hjälp med strukturer och metoder för att utveckla din musikaliska kreativitet inom melodi, harmonik och textförfattande.

Du får sedan möjlighet att spela in dina alster och lära dig grunderna för inspelningsprogram, mikrofonteknik, ljudförbättring och mixning. På skolan använder vi mjukvaran Logic, men det går lika bra att ha med egen utrustning och mjukvara.    

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Antagningskrav

Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att läsa kursen. Antagning sker via inspelat material som lämnas in i samband med ansökan.

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en materialavgift om 750kr för hela terminen. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.

Ansökan  

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)

Boende 

Om plats finns kan du hyra rum på skolan för de dagar då du har undervisning där.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail jens.westin@alsta.nu