Trumset - distans

Denna kurs riktar sig till trummisar som vill utveckla sitt trumspel inom alla olika musikstilar.

Om kursen

Kursen har träffar på skolan i Fränsta två vardagar var femte vecka och uppgifter att jobba med hemma mellan träffarna. Denna distanskurs lämpar sig för den som har svårt att vara ifrån hem och familj under längre perioder eller som vill fortsätta att arbeta parallellt.

Vårt primära mål är att utveckla din tekniska utveckling inom komp, periodkänsla, koordination, balans, dynamik, polyrytmik, melodiskt tänkande, rytmisk notläsning samt passande sound till olika genrer. Undervisningen sker i grupp, masterclass, med individuella lektioner samt nivåanpassad notlära.

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg och kommer att ha nått en högre nivå av professionalitet som trumslagare.

Antagningskrav

Det krävs inga teoretiska förkunskaper för att läsa kursen. Antagning sker via inspelat videoklipp där du spelar ditt instrument samt en skype- eller telefonintervju. Lämna in ditt videoklipp i samband med din ansökan till kursen.

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 750kr för hela terminen. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.

Ansökan  

Ansökan lämnas in via Schoolsoft genom länken nedan. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

SÖK HÄR (Ansökan öppnas i nytt fönster)

Förlängd ansökningstid t.o.m 15 juni 2020

Med anledning av Corona-viruset och omställningen till digitala antagningsprov förlänger vi ansökningstiden till 15 juni 2020. Vår ordinarie gallring är påbörjad och vi gör nu löpande antagningar fram till ansökningstidens slut. För de enstaka platser som finns kvar är det först till kvarn med godkänd video och intervju som gäller.

Boende 

Om plats finns kan du hyra rum på skolan för de dagar då du har undervisning där.

Vill du veta mer?

Har du frågor eller funderingar som rör kursen? Kontakta kursföreståndare via mail christer.sjostrom@alsta.nu