Fantastiska världar - Kreativt skrivande

Är du intresserad av skrivande, vill utöka dina kunskaper kring miljöbeskrivningar och världsskapande, eller vill du skapa ett sammanhang där skrivande är i fokus? Sommarkursen Fantastiska världar är till för dig som vill utveckla din kreativa process genom olika övningar och diskussioner som kretsar kring miljöbeskrivning och världsskapande.

Vill du dela din skrivarglädje med andra?

Fantastiska världar är en sommarkurs i kreativt skrivande som riktar sig till dig som vill utveckla dina skrivarkunskaper och som vill få en introduktion till världsskapande gemensamt med andra som delar skrivarglädje, där vi får möjlighet att dela med oss av vår kreativitet till varandra och utvecklas tillsammans.

Pedagogerna på kursen

Susanne är svensklärare och har en bakgrund inom journalistik och konstnärligt skapande. Susanne är intresserad för hur man kan visualisera i både skrift och i sitt konstnärskap, samt hur vi kan utveckla vår skrivarglädje på olika sätt tillsammans med andra.  

Johan är i SO – lärare, flitig rollspelsentusiast och fantasynörd. Johan är intresserad av hur vår värld är uppbyggd och hur vi kan ta inspiration från verkligheten till den fiktiva världen samt hur man kan tänka när fiktiva händelser och varelser påverkar miljön.  

Kursinnehåll

Kursen kommer utmana din skrivförmåga i olika former. Vi kommer göra individuella skrivövningar men också skrivövningar tillsammans. Vi kommer prata om miljöbeskrivning och hur man kan ta inspiration från verkligheten till sin fiktiva värld. Kursen trycker även på den sociala aspekten och vi kommer diskutera kursinnehållet i olika sammanhang.

Deltagande i de aktiviteter som kommer erbjudas är frivilliga. Vissa delar av kursens undervisning kan komma att ske utanför skolans lokaler i Sundsvalls närområde. Begränsat antal kursplatser om 15 deltagare.

Antagningskrav

Du behöver ha grundläggande kunskaper i det svenska språket och vara minst 18 år för att kunna söka till kursen. I din ansökan vill vi se ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till kursen.

Vi på Ålsta folkhögskola förväntar oss att du lever upp till vårt  policydokument som berättar vilka normer och regler som gäller för dig som studerar hos oss. 

Kostnad och CSN

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en serviceavgift om 400 kronor. Som deltagare tillhandahåller du kursmaterial som dator, penna och papper själv. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s webbplats.

Ansökan

Ansökan lämnas in via Schoolsoft. Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Ansök via Schoolsoft

Om du har frågor

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta kursansvarig.

Johan Larsson

E-postadress: johan.larsson@rvn.se


Tillbaka till toppen