Inspirationsdag 25 mars

Varmt välkomna att boka er plats på denna inspirationsdag tilllsammans med Hans Abrahamsson! I priset ingår lunch och fika.

Inspirationsdag Sundsvall

Denna föreläsning vänder sig till alla folkbildare i Västernorrland och belyser folkbildningens viktiga roll i den pågående samhällsomdaningen.

Folkbildningens insatser för demokratiarbetet spelade redan under andra världskriget stor roll för vilket land Sverige var till skillnad från många andra europeiska länder. Vi befinner oss just nu i en utveckling där det lokala allt mer flätas samman med det globala. Det handlar om såväl globalisering, migration som urbanisering. Världen kommer in med nya värderingar och intressen som påverkar nationalstaten, staden och människorna.

Vilka drivkrafter och orsaker finns bakom den pågående samhällsförändringen? Hur kan Agenda 2030 och FN:s globala mål användas för en hållbar utveckling på den lokala nivån? Vilken roll spelar medborgardialogen i att värna demokrati och skapa ökade förutsättningar för social hållbarhet?

Tillsammans med Hans Abrahamsson gör vi en djupdykning i de nya utmaningarna, vikten av delaktighet och medskapande samt konsten att värna demokrati och social hållbarhet genom att göra synvändor.

 • Datum: 25 mars 2020
 • Plats: Quality Hotel, Esplanaden 29 852 36 Sundsvall
 • Tid: 09:00-15:30

Om föreläsaren

Hans Abrahamsson är nationalekonom i botten och varit verksam som docent i freds- och utvecklingsforskning vid Institutionen vid Göteborgs Universitet och som gästprofessor i Globala Politiska Studier vid Malmö Universitet.

På uppdrag av Sveriges Kommuner och Regioner har han just genomfört en omfattande forskningsstudie kring pågående samhällsomdaning och vad forskningen har att lära oss när det gäller hur bäst värna om lokal demokrati och social hållbarhet.

Pris och anmälan

Kostnaden för inspirationsdagen är 595kr (exkl. moms) per person. I priset ingår föreläsning, lunch och fika. Ett begränsat antal platser finns kvar, anmäl er via länken nedan.

Anmäl er här (anmälan öppnas i nytt fönster)

Avbokning

Sista dag för avbokning är den 4 mars 2020, vid senare avbokning debiteras hela avgiften. För avbokning var god maila till hanna.modig@alsta.nu.

Program

 • 09:00-09:30
  Registrering och fika
 • 09:30-11:30
  Föreläsning Hans Abrahamsson
 • 12:00-13:00
  Lunch - serveras på Quality Hotel Sundsvall
 • 13:00-14:00
  Forts. föreläsning Hans Abrahamsson
 • 14:00-14:30
  Eftermiddagsfika
 • 14:30-15:00
  Forts. föreläsning Hans Abrahamsson