Stor gröna frön i en hög.

Aktiviteter på Hola folkhögskola under Hållbarhetsveckan den 20 till 26 mars

2023-03-16 11:27

Som en del av Kramfors kommuns Hållbarhetsvecka, som pågår mellan den 20 till 26 mars, deltar Hola folkhögskola genom två olika aktiviteter. Vi arrangerar en fröspridning och en krukväxtworkshop på skolan i Prästmon.

Krukväxtworkshop den 21 mars

Här får du lära dig hur du kan pyssla om dina krukväxter på vårvintern, allt från att beskära till att plantera om och ta sticklingar med mera. Du får även möjlighet att dela med dig av sticklingar som blir över efter beskärning. Ta med dig egna krukväxter som kan behöva lite extra kärlek, eller bara kom och fika, umgås och lär dig av de växter som andra tar med. Kanske får du med dig några sticklingar hem sedan. Hola står för plantjord och småkrukor.  

Tid: Tisdag den 21 mars, kl 18.30
Plats: Styresholmssalen (huvudbyggnaden), Hola folkhögskola

Fröspridning den 26 mars

Under fröspridningen finns de möjlighet att byta fröer, plantor och sticklingar. Ta med överskott ur köpta fröpåsar eller frön du själv plockat (du behöver inte dela upp fröna i mindre portioner). Ta med dig en märkt burk eller påse med varje frösort. Om du har ytterligare information om sorten kan du gärna ta med den informationen också. Under fröspridningen får du en bordsyta att ställa ut fröerna på.

Fröspridningen går till så att alla som deltar får lämna tomma namnmärkta kuvert/påsar med önskemål på frön på bordet där fröna finns. Ett kuvert/påse per frösort. Sedan delar fröägaren upp sina frön i så många portioner som har begärts. Till sist går alla runt och samlar ihop kuverten/påsarna med sina önskade fröer.

OBS! Du behöver inte erbjuda något för att få fröer, det är fritt att önska oavsett hur mycket man själv erbjuder.

Tid: Söndag den 26 mars, kl 13.00-14.30
Plats: Högtidssalen (huvudbyggnaden), Hola folkhögskola

Till hela programmet för Kramfors kommuns Hållbarhetsvecka 2023

Välkommen!


Tillbaka till toppen