En kvinna fotad bakifrån sitter med en dator där hon utvecklar ett spel.

Ny kurs: Allmänförberedande kurs med spelinriktning

2022-09-22 14:37

Är du fascinerad av spelens värld? Saknar du grund- eller gymnasiekompetens? Då har du hittat rätt! Vi på Hola folkhögskola startar nu upp kursen Allmänförberedande kurs med spelinriktning som är framtagen tillsammans med FCV Sverige, en aktör från både spel- och vägledningsbranschen.

Allmänförberedande kurs med spelinriktning riktar sig främst till dig som inte har gått klart grundskolan eller som saknar fullständig gymnasiekompetens. Kursen syftar till att med lite mer lärarstöd och träning förbereda dig inför studier på Allmän kurs på gymnasienivå för att du ska uppnå gymnasiekompetens. Det är en distansutbildning som går under 18 veckor, 20 timmar per vecka och som är studiestödsberättigad på heltid.

Ger kunskap för att kunna skapa egna spel

Du har möjlighet att studera hemma och i samspel med andra spelintresserade människor. I kursen varvas ämnesstudier med spelrelaterade ämnen exempelvis leveldesign och 2D pixelgrafik. Oavsett förkunskaper kommer du att lära dig alla steg för att göra ett eget spel, minst ett analogt och ett digitalt spel. Allt tillsammans med likasinnade deltagare samt handledare från spelbranschen.

Förbereder dig väl inför studier på Allmän kurs

Utöver grund- och gymnasiestudier erbjuds träning i studieteknik, läsfokus, uppsatsskrivande, föreläsningar och studie- och yrkesvägledning. En viktig del av kursen är att bli mer medveten om sig själv och sina drivkrafter.

Ansök redan idag

Kursen startar den 17 oktober. Missa inte denna möjlighet, utan ansök redan idag! Vi arbetar med löpande antagning, så efter din ansökan kommer vi ta kontakt med dig för mer information.

Mer information om och ansökan till kursen 

Mer information om FCV Sverige


Tillbaka till toppen