Aktuellt kring Covid-19 på Hola folkhögskola

Kursinformation med anledning av covid-19/coronaviruset

Oavsett om smittspridningen av coronaviruset mattats av eller inte kommer våra kurser att starta höstterminen 2020. Om samhällsspridningen av coronaviruset avtagit och folkhälsomyndighetens rekommendationer medger det, kommer kurserna att genomföras enligt kursplan, med de fysiska kursträffar som anges där. Om läget ser ut som det gör nu (april 2020) eller förvärras, kommer kurserna att inledas helt på distans, med "distansträffar" på videolänk innehållande föreläsningar, gruppdiskussioner, praktiska moment som görs hemma m.m. Oavsett så är du varmt välkommen att söka våra kurser! Om du har några frågor får du gärna kontakta kursansvarig.

Information om sommarkurser

Med stor sorg måste jag tyvärr meddela att vi har beslutat att INTE köra sommarkurserna i år.

Alltså även veckorna 32 och 33 blir orimliga för oss att hantera i dessa tider.

Vi kan bara beklaga, konstatera att det är fruktansvärt tråkigt att behöva ställa in och sedan titta framåt.

På lång sikt fäster vi blicken såklart på sommaren 2021, men på kort sikt har vi lite tankar om kortkurser redan under hösten och eventuellt under våren 2021.

Information om höstens konferensmöjligheter på Regionens folkhögskolor med anledning av covid-19/coronaviruset

2020-04-21

Vi på folkhögskolorna arbetar med utgångspunkten att konferensverksamheten på Hola folkhögskola och Ålsta folkhögskola kommer att fungera som vanligt från hösten 2020 men vi anpassar oss självklart efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Om samhällsspridningen av coronaviruset har avtagit och Folkhälsomyndighetens rekommendationer medger det, står vi på skolorna beredda att ta emot gäster och konferenser som vanligt. Det är sannolikt att vi kommer att vilja säkerställa viss social distansering även vid en mer normaliserad situation. Vi kommer att se till att det finns en plan för att möblera konferenser på ett lämpligt sätt samt att det finns handsprit mm. tillhands.

Om läget ser ut som det gör nu (april 2020) eller förvärras, kommer det att bli svårt att genomföra fysiska möten även under hösten. Vi ser ändå gärna att du kontaktar oss på skolorna för att föra en dialog runt en klok planering av dina konferenser.

2020-04-22 08:20