Häxlika figurer av sten

Föreläsning - Häxor som pedagogisk resurs

2021-03-17 14:33

Välkommen till en digital föreläsning om Kramfors kommuns och Hola folkhögskolans gemensamma projekt "Kulturarvet som pedagogisk resurs". Det sänds via Teams fredag 19 mars klockan 13.30-14.30.

Genom projektet vill vi bidra till barns och ungdomars lärande om historien, men även vara utgångspunkt för jämförelser med dagens samhälle. Hur var det då och vilka paralleller kan vi se idag?

Syftet med projektet är att ta fram pedagogiskt material kring häxprocesserna som skolorna ska kunna använda på egen hand. På en särskild webbplats ska lärare kunna hitta kunskapsunderlag, lektionsupplägg och lärarhandledning.

Är du intresserad av att få veta mer om projektet, framtagandet av undervisningsmaterialet och hur du kan använda det? Varmt välkommen till vår digitala föreläsning!

Då berättar Ninni Mellander och Hans Olof Furberg om bakgrunden till projektet.

Victora Bly redogör för sitt arbete och visar också exempel på hur det pedagogiska materialet ser ut, hur det kan användas och var det finns att hämta.

Information om sändningen
Föreläsningen kommer att sändas via Teams, se länken nedan.

  • Du som tittar via en dator och inte har programmet ska välja alternativet "Fortsätt i den här webbläsaren" när frågan kommer om hur du vill logga in.

  • Om du vill följa föreläsningen på en mobiltelefon eller surfplatta behöver du först ladda hem appen Teams.

Länk till föreläsningen