Hola öppnar filial och utökar personalstyrkan

Ruth Eberhardson, Hansolov Furberg och Urban Lööw
Ruth Eberhardson, Hansolov Furberg och Urban Lööw

2018-03-06 21:40

Just nu pågår ett intensivt arbete i Sollefteå där Hola folkhögskola inom kort öppnar filial. Tanken är att filialen skall vara igång om några veckor i provisoriska lokaler och då med 25 platser på SMF-programmet. SMF-programmet är en studiemotiverande folkhögskolekurs som genomförs i samarbete med arbetsförmedlingen.

I maj skall de riktiga lokalerna stå klara i de före detta apotekslokalerna i Skrävstagården och till hösten tillkommer ytterligare 25 platser för en allmän kurs. Totalt alltså 50 nya studieplatser, vilket glädjer rektor Hansolov Furberg.

- Vi har haft lite svårt att rekrytera elever från Sollefteå på grund av att det är lite omständigt att ta sig till Hola folkhögskola med kollektivtrafik. Då har det också varit svårt för oss att ta på oss arbetsmarknadsuppdrag. Men nu blir det ändring på det och det känns jättebra. Nu kan vi erbjuda många fler hjälp med studierna.

Med denna storsatsning i Sollefteå kommer också personalstyrkan att utökas. Redan nu har två lärare anställts. De heter Ruth Eberhardson och Urban Lööw och de är redan igång med planering och upplägg inför premiären.

- Båda har mycket erfarenhet och rutin som passar för det här uppdraget vilket känns skönt när vi nu satsar långsiktigt på en folkhögskola i Sollefteå, säger Hansolov Furberg.

Vi hälsar Ruth och Urban välkomna till oss!

Fakta SMF-programmet
Studiemotiverande folkhögskolekurs som anordnas i samarbete med arbetsförmedlingen. Här får man chansen att "prova på" hur det är att studera och kanske inspireras till vidare studier.

Fakta allmän kurs
På allmän kurs kan man läsa upp sina gymnasiebetyg för att exempelvis kunna söka vidare till högre studier och/eller träna upp sin studieteknik.