Litterärt skrivande - ny skrivarlinje på Hola

2019-03-07 14:47

Nu startar en ny skrivarlinje på Hola folkhögskola, den enda ettåriga skrivarlinjen norr om Uppsala*. Ta en paus från omvärlden och välj ett år av djupdykande i ditt eget skrivande!

Utveckla ditt eget skrivande!

Kursen vänder sig till dig som lockas av skrivande som konstnärligt uttryck. Fokus ligger på konstnärlig skrivprocess och att lära sig utnyttja skrivandets hantverk. Vi går igenom olika genrer: prosa, poesi, biografi, essäistik och dramatik. Stor vikt läggs på läsandets roll i skrivandet genom studier av publicerad litteratur och respons på varandras texter.

Författarbesök fördjupar och vidgar undervisningen. Den avskilda miljön i Prästmon skapar en trygg tillvaro där du kan fokusera på det som är viktigt: ditt skrivande!

Kursen leds av skrivpedagog Mina Widding

Mer information om kursen hittar du här

* Efter sökning på folkhogskola.nu och urval ettåriga skrivarkurser med heltidsstudier.