Redo att påbörja spelet?

2021-06-22 15:13

Nu kan vi äntligen avslöja vem som är kursansvarig för vår nya utbildning Spelutveckling!

Sita Vriend är en person med många kompetenser och erfarenheter från dataspelsvärlden. Sita har själv arbetat som speldesigner, bland annat på Age of wonders 3, innan hon började lära ut spelutveckling till andra. Hon tycker själv att en av de roligaste delarna med att jobba som lärare är att själv få lära sig mer om spel och spelutveckling. Hon har även ett stort specialintresse för AI, artificiell intelligens.

Som lärare tycker Sita att det är viktigaste är att deltagarna har ett starkt eget driv och engagemang. Det handlar inte om att vara bäst från start utan att lägga ner sin själ i att utvecklas och ta åt sig av den feedback man får av lärare och klasskamrater. 

När Sita inte ägnar sig åt dataspel har hon ett aktivt fritidsintresse vilket är en av många anledningar till att vi är säkra på att hon är rätt person på rätt plats. Bilden är från Sitas första besök på Rotsidan i Nordingrå, ett besök som vi är säkra på inte är det sista då Sita nu flyttar upp till Prästmon från sitt tidigare hem i Uppsala.

Vi önskar Sita varmt välkommen till Hola folkhögskola! Och om du vill ha Sita som lärare så är både Speldesign och Digital grafik öppna för sena ansökningar.