Rektorn har ordet

Välkommen till Hola Folkhögskola!

Hola betyder ”Hej” eller ”Hallå” på spanska och det är ju något man säger när man möter någon man känner och tycker om. För oss på Hola Folkhögskola så är ett bra bemötande något vi ständigt jobbar på. Hur är det då att gå på folkhögskola?

Det bästa sättet att få reda på hur ett år på folkhögskola kan vara är att fråga någon som tidigare har varit elev. Erfarenheterna kan säkert variera men det är ganska vanligt att man tycker att tiden på folkhögskolan har haft en stor, och ibland helt avgörande, påverkan på resten av livet.

Hos oss kan du läsa in din gymnasiebehörighet eller utveckla dina kunskaper på någon av våra specialkurser. Du kan till och med kombinera flera olika utbildningar och skräddarsy din egen studiemiljö. Du ska ha möjlighet att själv påverka din utbildning och att kunna utforma den efter dina behov och önskemål. Vi vill vara duktiga på att individanpassa dina studier.

Hola är en skola som startade redan 1896 men som har siktet ställt mot framtiden. Vi har vackra omgivningar som du kan njuta av både på vintern och på sommaren. På våren glittrar solen över den vackra Ångermanälven, som ligger en stenkast från skolan, och på vintern kan du ta en härlig skidtur i den gnistrande snön.

Vår profil är Kultur, Miljö och Hälsa och det hoppas vi genomsyrar mycket av det vi gör. Skolan är alkohol- och drogfri och det är viktigt för oss. Vårt mål är att du ska trivas och känna dig hemma här, både i undervisningssituationen och på internatet. Under din tid på Hola så vill vi att du ska utvecklas som människa, skaffa dig nya erfarenheter, få den kunskap som du vill ha och gärna få vänner för livet. Skolan blir vad vi tillsammans gör den till och ditt bidrag är viktigt för att vi ska kunna skapa en så bra studiemiljö som möjligt.

Välkommen till oss på Hola, och när du kommer hit så lovar vi att ta hand om dej på bästa sätt!

Hola!