Flera personer, fotade bakifrån, sitter och lyssnar på en föreläsare

After Work på Hola folkhögskola

After Work är en föreläsningsserie på Hola Folkhögskola i Prästmon. Föreläsningarna är gratis och startar kl 13.00. Föredragen kommer även att streamas på vår Facebooksida och spelas in till vår Youtubekanal. Vänligen observera att föreläsningen i april endast ges digitalt.

Viktiga anpassningar av vårens After Work

På grund av pandemin begränsas antalet fysiskt närvarande på After Work till 5 personer och vi kommer inte att servera lunch.

Anmälan för fysisk närvaro sker senast dagen innan fram till kl. 12.45. Anmälan sker via e-post till: receptionen@hola.se.

Programmet för våren hittar du längre ner på sidan.

Varmt välkomna!

Program för våren 2021

Informationen uppdateras eftersom.

Inställt! En bild på Fredrik Berglund med texten

Inställt!

Barnkonventionen - Svensk lag men så mycket mer

Fredrik Berglund - jurist med drygt 10 års erfarenhet från samhällets barn- och ungdomsvård.

En tillbakablick på Barnkonventionens resa till svensk lag och ett samtal i bredare perspektiv om barns rättigheter. Vi kommer beröra intressanta juridiska frågeställningar som följer av att internationella traktat plockas in i den svenska lagboken.

Barnrättsperspektivet finns sedan tidigare uttryckt i många svenska lagar och kompletteras nu av den mer omfattande men generella barnkonventionen. Vi kommer därför göra nedslag i vad barnkonventionens status som lag har inneburit under det dryga år som gått sedan barnkonventionen blev svensk lag.

Vänligen observera att föreläsningen i april endast ges digitalt.

Läst mer om Barnkonventionen här:
Barnkonventionen - UNICEF Sverige

I ryssens spår.

1721 brändes stora delar av Västernorrlands kust. Därefter börjar frihetstiden och Sverige byggs sakta upp efter år av krig och enväldigt kungadöme. Vad finns kvar från länets 1700-tal? Johanna Ulfsdotter gör några nedslag i länet och visar bebyggelse som berättar mer om 1700-talets  Västernorrland.  Allt från fiskelägen och fäbodar till herrgårdar och residens.

Johanna Ulfsdotter, Kulturmiljöutvecklare / Projektledare Länsmuseet Västernorrland