Bo på internat

Skolan har ett antal möblerade rum (i huvudsak enkelrum) med egen dusch och toalett för uthyrning till läsårselever. Lakan, örngott och handdukar ingår ej.

Att bo på en folkhögskola är också en övning i tolerans och hänsyn till andra. Det gäller i både boendet och i studierna. Efter klockan 23.00 rekommenderas tystnad på internatet. På rummen och i skolans alla lokaler är det rökfritt på grund av allergi-och brandrisken. En alkohol- och drogpolicy finns på skolan som gäller alla, elever som personal.

Husdjur kan tyvärr inte följa med till skolan på grund av allergiriskerna. Städningen av elevhemmet sköter eleverna tillsammans.

Om Du ska bo på skolan måste Du ta kontakt med oss på telefon 0612 856 00 eller mejla receptionen@hola.se och berätta när Du kommer till skolan.

Mobilnät

I Prästmon är det bra mobiltäckning via Telias nät, har du en leverantör som använder något annat nät kan det däremot fungera sämre.

Mat

I skolans matsal serveras frukost och lunch måndag-fredag.

Frukost serveras vardagar kl.7.30 - 8.15, lunch 11.30.

När mat serveras för korta kurser och konferenser kan det finnas möjlighet att även beställa middag. Du köper matkuponger för betalning av maten om Du inte bor på skolan.

I elevhemmet finns kök för egen matlagning. Vi rekommenderar att man lagar mat tillsammans i grupper för att ha det trevligare och för att utnyttja utrustningen bättre.

Se bilder på internatat här