En person sitter vid havet och målar på en duk

Akvarell

En kurs för amatörer, målare och akvarellälskare. Materiallära, komposition, landskapsmåleri/teckning, bildkomposition och färglära.

Kursen behandlar de grundläggande momenten i akvarellmålning men passar även dig som har målat tidigare, vill fräscha upp kunskaperna och utvecklas vidare.

Vi kommer bland annat att prata om material, färg, färgteori, perspektiv och olika akvarelltekniker. Under kursens gång kommer vi även bekanta oss med akvarellmåleriets historik och samtida akvarellmålare. Vi målar både inomhus och utomhus, där landskapsövningar varvas med teknik, färg och kompositionsövningar. 

Tillsammans, men också utifrån var och ens bilder, kommer vi att på ett tillåtande och kravlöst sätt närma oss och inspireras av akvarellmåleriets alla möjligheter.


Kursledare: Christina Olivecrona
Kurstid: vecka 26, 27 juni till 1 juli.
Max antal kursdeltagare: 15 st

Praktisk information kring sommarkurser

Våra rutiner i och med Covid-19

Vi fortsätter att följa och respektera restriktionerna som finns för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi har rutiner för hur vi på Hola folkhögskola förhåller oss till Covid-19 och det är viktigt att du som deltagare läser och följer dessa.

På vår hemsida kan du läsa om dessa rutiner. Det innebär bland annat att hålla god handhygien, hålla avstånd och ha flexibilitet kring lunchtider.

Om läget angående pandemin förändras och risken för Covid-19 ökar förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Naturligtvis räknar vi med att du som kommer till oss är frisk och symptomfri.