Complete vocal technique - grundkurs

Att Complete Vocal Technique är den sångteknik som sprider sig snabbast i världen just nu är ingen tillfällighet.

Aldrig tidigare har det funnits så mycket forskning kring anatomin och fysiologin i sång. Att alla kan åstadkomma alla ljud, även effekter som till exempel distorsion, growl och grunt, på ett hälsosamt sätt, genomsyrar tekniken.

Kursen vänder sig till

Passar alla som använder sin röst från amatör till professionell då vi arbetar både i grupp och individuellt. Som amatör får du en bra helhetssyn på ditt instrument och får verktyg för att jobba med t.e.x alla volymer ur ett hälsosamt perspektiv. Som mera van sångare får du en bra överblick av Complete vocal technique och hur du använder för att bredda dej genremässigt och soundmässigt. Kanske går du "all in" för att testa effekter.

Kursens mål är

Du får en överblick av Complete vocal technique och därmed hur du använder din röst på ett ultimat sätt. Du lär dej att problemlösa och avdramatisera mystiken kring sång. Förhoppningsvis har du hittat nya, oanade sätt att nå nya ljud och höjder!

Innehåll

Att Complete vocal technique är den sångteknik som sprider sig snabbast i världen just nu är ingen tillfällighet. Aldrig tidigare har det funnits så mycket forskning kring anatomin och fysiologin i sång. Att alla kan åstadkomma alla toner, även effekter som t.e.x. distorsion, growl och grunt, på ett hälsosamt sätt, genomsyrar tekniken.

Complete vocal technique är en röstteknik som är uppbyggd på ett pedagogiskt och effektivt sätt för att det ska passa dej som individ.

En enkel terminologi, och kunskap om vad som sker i kroppen när du gör valda ljud gör att du snabbt blir självgående i att lösa dina utmaningar. Tekniken går hand i hand med anatomin och fysiologin och aldrig tidigare har det funnits så mycket forskning kring rösten som det finns nu. Kursen kommer att innehålla föreläsningar på förmiddagarna, blandat med praktiska övningar.

På eftermiddagarnas masterclasses fokuserar vi på att lösa de tekniska utmaningarna med tydliga verktyg anpassade personligen för dej. CVT kan utmana dig att expandera din rösts möjligheter till ljud. Att vi alla har samma möjligheter att träna upp oss för olika ljud, där inget är fel eller farligt, kan göra oss lite bredare genremässigt, eller bara i tanken.

Om kursledaren

Jag heter Marta Parkman och är utbildad CVT-pedagog och musikalartist.

Jag driver eget företag under namnet "Complete vocal room" och har undervisat på bl.a HSM Artisten, Balettakademiens yrkeslinje för musikalartister och Performing art school i Göteborg.

När jag stötte på CVT blev det svaret på många frågor jag hade haft kring min röst. Plötsligt kunde jag göra saker jag aldrig tidigare hade trott var möjligt. Framförallt hjälpte det mej genom att inte behöva tänka begränsat. Jag visste vad rösten kunde åstadkomma och hur jag skulle göra för att få det att hända.

Att få dela med sig av detta är fantastiskt roligt och givande för alla parter.

Materialkostnad: 500 kr
Kurstid - vecka 26, 22 - 26 juni

För information om boende, kostnader m.m. klicka här

marta-parkman-cvr.png
Marta Parkman