Praktisk information kring våra sommarkurser

På grund av att nivåerna av Covid-19 i läget fortsatt är på en hög nivå kommer sommarens kurser inte kunna hållas på plats i Prästmon som tänkt. Vi undersöker nu möjligheten att bedriva sommarkurserna som distanskurser istället alternativt flytta fram kursen till hösten.

Ansökan

Klicka på ansökningslänken på respektive kurssida för att anmäla dig till en kurs. Du kommer då till Schoolsoft där du börjar med att skapa ett konto eller logga in och sedan fyller i formuläret. Anmäl dig till våra sommarkurser senast den 14 maj 2021.

Boende och mat

Under sommarkurserna har du möjlighet att både bo på skolans internat och äta mat i skolans matsal. Nytt för i år är att mat ingår i kursavgiften och kan inte väljas bort.

Kostnad

Undervisningen är kostnadsfri för deltagaren. Deltagaren betalar för kost, logi och materialkostnad.

I sommarkurserna ingår:

  • Lärarledd undervisning varje dag (5 dagar)
  • Fri tillgång till kurslokaler
  • Fri tillgång till gymmet
  • Kost (lunch, för- och eftermiddagskaffe, middag och kvällsaktiviteter)
  • Enkelrum, sänglinne, frukost och kvällsfika för dig som väljer helinackordering 

Priser:

  • Kost: 1768 kronor
  • Kost och logi: 4000 kronor
  • En extra övernattning dagen före eller efter kursstart ska anmälas och debiteras med 350 kronor. Vid behov av extra natt kontakta receptionen vi e-post, receptionen@hola.se, eller telefon på 0612–856 01.
  • Materialkostnad tillkommer, se respektive kurssida.

Betalning ska vara oss tillhanda senast den 5 juni på Plusgiro 627922-8.

Kvällsaktiviteter

Under sommarkurserna brukar det även vara kvällsaktiviteter, information om dessa får man vid ankomst.

Avbokning

Fram till den 5 juni kan du avboka din plats och få tillbaka hela summan. Efter den 5 juni får du tillbaka kursavgiften minus en administrativ avgift på 500 kr.

Fullbokad kurs

Vi gör såklart allt för att alla som anmäler sig ska få en plats på kursen. Om kursen skulle vara fullbokad så ställs du i kö på vår reservlista.

Inställd kurs

Vi har rätten att senast två veckor innan kursstart ställa in kursen om vi inte fått tillräckligt många deltagare. Självklart får du då tillbaka hela avgiften.

För mer information

Skulle du inte hitta informationen du söker här på vår hemsida så kan du vid frågor om kurserna kontakta Lea Kinnunen, Enhetschef.

Våra rutiner i och med Covid-19

Vi fortsätter att följa och respektera restriktionerna som finns för att minska smittspridningen av Covid-19. Vi har rutiner för hur vi på Hola folkhögskola förhåller oss till Covid-19 och det är viktigt att du som deltagare läser och följer dessa.

På vår hemsida kan du läsa om dessa rutiner. Det innebär bland annat att hålla god handhygien, hålla avstånd och ha flexibilitet kring lunchtider.

Om läget angående pandemin förändras och risken för Covid-19 ökar förbehåller vi oss rätten att ställa in yogahelgen. Naturligtvis räknar vi med att du som kommer till oss är frisk och symptomfri.