En kvinna fotad bakifrån sitter med en dator där hon utvecklar ett spel.

Allmänförberedande kurs med spelinriktning

Är du fascinerad av spelens värld? Saknar du grund- eller gymnasiekompetens? Då har du hittat rätt! Vi kan hjälpa dig närma dig dina drömmar och mål! Denna utbildning är framtagen tillsammans med FCV Sverige, en aktör från både spel- och vägledningsbranschen.

Allmänförberedande kurs med spelinriktning riktar sig främst till dig som inte har gått klart grundskolan eller som saknar fullständig gymnasiekompetens. Kursen syftar till att med lite mer lärarstöd och träning förbereda dig inför studier på Allmän kurs på gymnasienivå för att du ska uppnå gymnasiekompetens. 

18 veckors distansutbildning, 20 timmar per vecka (CSN berättigande kurs på heltid). Du studerar på distans från din hemmiljö ledd av lärare, spelutbildare och spelvägledare.

Du har möjlighet att studera hemma och i samspel med andra spelintresserade människor. I kursen varvas ämnesstudier med spelrelaterade ämnen exempelvis leveldesign och 2D pixelgrafik. Oavsett förkunskaper kommer du att lära dig alla steg för att göra ett eget spel, minst ett analogt och ett digitalt spel. Allt tillsammans med likasinnade deltagare samt handledare från spelbranschen. Varje spelblock innehåller teori, uppgifter, föreläsningar, videos och praktisk träning kring spelproduktion med handledning på distans.

Utöver grund- och gymnasiestudier erbjuds träning i studieteknik, läsfokus, uppsatsskrivande, föreläsningar och studie- och yrkesvägledning. En viktig del av kursen är att bli mer medveten om sig själv och sina drivkrafter. Du studerar hemma och har digitala lektioner varje dag.

Vi arbetar med löpande antagning, så efter din ansökan kommer vi ta kontakt med dig för mer information.

Mer information om FCV Sverige

Kontaktuppgifter till kursansvarig

Lars Lundqvist

E-postadress: lars.lundqvist@rvn.se


Tillbaka till toppen