Fyra personer sitter och pratar i headset

Medicinsk sekreterare

Trivs du med att arbeta administrativt, är noggrann och organiserad? Har du dessutom ett intresse för språk, då kan medicinsk sekreterare vara yrket för dig.

Medicinsk sekreterare

Utbildningens mål är att du ska kunna arbeta som medicinsk sekreterare inom landsting, kommun eller privat sektor.

Ett nära samarbete med primär- och specialistvården ger möjlighet till studiebesök, föreläsningar och tillgång till aktuella IT system. Utbildningen omfattar fyra terminers heltidsstudier på distans med obligatoriska träffar tre dagar per månad i Sollefteå. I utbildningen ingår 15 veckors LIA - lärande i arbete, fördelat över terminerna.

Hola Folkhögskola arbetar för att öka medvetenheten kring hållbarhet och miljö. Under utbildningen kommer du att få gå en kortare hållbarhetskurs, detta för att kunna bidra med värdefull kunskap till framtida arbetsplatser.

Kursen är startad på uppdrag av regeringen som en del i att tillfredsställa den ökade efterfrågan på medicinska sekreterare som uppkommit i spåren av Covid-19. Lärare för kursen är Johanna Wingård som själv har flera års yrkeserfarenhet som medicinsk sekreterare.

Antagningskrav

  • Grundläggande behörighet för högskolestudier
  • Datavana samt kunskaper i Office-paketets programvaror
  • Skriftliga antagningsprov i svenska, engelska och datorkunskap.
  • I din ansökan ska du bifoga ett personligt brev där du beskriver varför du är intresserad av kursen. Antagningsintervjuer kommer att hållas med fokus på personlig lämplighet och språkkunskaper.

Intyg

Efter godkänd kurs erhålls ett intyg om att deltagaren tillgodogjort sig kursens moment.

Se även kursplan