Hållbart skogsbruk

Vad är hållbart skogsbruk? Den här distanskursen riktar sig till skogsägare och allmänhet och har endast en träff. Självklart möts vi i skogen!

Vad är hållbart skogsbruk?

Välkommen till en kort distanskurs med en träff; skogsdag utomhus i Ramseletrakten lördagen 19 juni klockan 10–16!

Hola folkhögskola arrangerar kursen tillsammans med Norra Skog och Nipakademin.

Upplägg

Distansdelen består av kursmaterial som deltagarna får del av via e-post senast 12 juni och ett kort introduktionsmöte via Teams, torsdag 17 juni kl.19. Teamsmötet (som man kommer till genom att följa en länk och man kan vara med på utan bild) är till för att bekräfta deltagande på skogsdagen 19 juni och för att ha möjlighet att ställa frågor.

Innehåll

Kursmaterialets filmer, texter och länkar är uppdelade i grund- och sidomaterial. Du väljer själv hur mycket du vill förbereda dig inför skogsdagen, utöver grundmaterialet som vi vill att alla tagit del av. Samtalen vi för i skogen och det vi ser i skogen är det centrala i kursen.

Förtäring och utrustning 

Nipakademin och Norra Skog bjuder på fikabröd respektive ett litet lunchpaket. Anmäl eventuell specialkost. Tag med egen fikatermos, dryck och sittunderlag.

Vi kommer inte att ställa in vid dålig väderlek. Kläder efter väder. Stövlar/ kängor.

 

Våra rutiner i och med Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Länsstyrelsens rekommendationer. Håll 2 meters avstånd till andra än i din ”bubbla”. Samåk inte med andra. Vi har rutiner för hur vi på Hola folkhögskola förhåller oss till Covid-19 och det är viktigt att du som deltagare läser och följer dessa.

På vår hemsida kan du läsa om dessa rutiner. Det innebär bland annat att hålla god handhygien och hålla avstånd.

Om läget angående pandemin förändras och risken för Covid-19 ökar förbehåller vi oss rätten att ställa in kursen. Naturligtvis räknar vi med att du som kommer till oss är frisk och symptomfri.