Studiomusiker

Information om kursstarter med anledning av covid-19/coronaviruset

Från och med den 15 juni lättar Folkhälsomyndigheten på rekommendationerna om distansundervisning och det innebär att skolor och lärosäten kan återgå till en mer ordinarie verksamhet. Vi ser därmed fram emot en terminsstart i höst på plats på våra skolor med så normal studiesituation som möjligt.

Vi kommer förbereda för skolstarten med nödvändiga anpassningar av exempelvis klassrum, matsalar, köbildning m.m., vilket behövs för att kunna genomföra detta på ett så säkert sätt som möjligt. Om du har några frågor får du gärna kontakta kursansvarig.

Beslutet gäller tills vidare och till dess nya beslut fattas.

En profil på kursen Musikproduktion och ljudteknik

Här spelar du tillsammans med andra musiker i en ensemble. Under året fördjupar vi oss i olika genrer såsom rock, pop, jazz och soul. I skolans studio arbetar vi med varierade arbetssätt, både live och med pålägg. Du medverkar även i regelbundna konserter och framträdanden, både externt och inom skolans verksamhet. Du får individuell undervisning i ditt huvudinstrument. Under utbildningen har du tillgång till mjukvara för musikproduktion, bl.a. Cubase och FL Studio.

 

Kursinnehåll

  • Instrumentundervisning
  • Ensemblespel
  • Studioinspelning
  • Live-framträdanden
  • Gehörs- och musiklära
  • Grundläggande ljudteknik
  • Musikproduktion och mixning

Ansökan

Du ansöker med ett huvudinstrument och blir kallad till ett antagningsprov här på skolan. Information hur det provet går till får du in din kallelse. Du ansöker via Schoolsoft där du först skapar en användare och sedan fyller i ansökningsblanketten. I din ansökan vill vi att skriver vilket instrument du söker in på samt ger några exempel ur din repertoar och vilken genre du känner dig mest bekväm i.